Client project 4

Olivier Renard (40) gaat als sportief adviseur aan de slag bij Antwerp. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen, zo maakte de Great Old dinsdag bekend.

“Concreet zal Renard het bestaande team, Luciano D’Onofrio (Vicepresident) en Sven Jaecques (Secretaris-Generaal), ondersteunen op sportief vlak met als prioriteit het aansturen en uitbouwen van de scoutingscel”, zo luidt het in een persbericht. “De aanwerving van de ex-doelman kadert in de verdere algemene en sportieve uitbouw van de club. Olivier Renard heeft een verleden als doelman bij onder andere KV Mechelen en Standard. Bij die clubs deed hij ondertussen ook al heel wat ervaring op in de rol van sportief directeur.”

Renard stapte twee weken geleden op bij Standard. Hij was tussen 2005 en 2008 doelman bij de Luikenaars en keerde in februari 2016 terug naar de Vurige Stede. Eerst was hij op Sclessin sportief directeur en nadien, sinds vorige zomer, directeur rekrutering. Van 2013 tot 2016 was Renard sportief directeur bij KV Mechelen.